Криминално проявен 46-годишен перничанин е задържан за изнудване и заплахи. Разследването е стартирало след сигнал за изнудване. Потърпевш мъж бил принуден да даде 20 000 лева, като получил и заплахи за физическо увреждане. След като с постановление на Софийската районна прокуратура било образувано досъдебно производство за престъпление, служители на ГД „Борба с организираната престъпност“ предприели по случая редица издирвателни и следствени действия.

В хода на оперативната работа антимафиотите изяснили самоличността на извършителя и предприели действия за задържането му, посочват от пресцентъра на МВР.

На 20 септември служители на ГДБОП арестували мъжа на столично кръстовище, непосредствено след като получил сумата от 11 800 лева. Последвали процесуално-следствени действия, при които паричната сума е иззета от управлявания от задържания автомобил, а при претърсвания на четири адреса са намерени и иззети веществени доказателства, съотносими към престъпната му дейност.

Перничанинът е привлечен в качеството на обвиняем. Мярката му за задържане до 72 часа впоследствие е потвърдена от съда и на обвиняемия е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.