Депутатът от „Продължаваме промяната“ Христо Петров по-познат с творческия си псевдоним Ицо Хазарта коментира в социалните мрежи неприличния жест, който доведе до скандал в Народното събрание през изминалата седмица.

В началото на публикацията той се извинява за действията си.

„Има един метод, по който човек лесно разбира дали е постъпил правилно. Казваш си: ако мога да върна времето назад - бих ли направил това отново? Честно казано - отговорът е „не“, пише Хазарта.

Той допълва, че парламентът е място, в което са работили велики българи и в този смисъл не е подходящо за подобни жестове.

„Обаче нещо много странно се случва вече трети ден. В петък се разходих пеша из центъра на София, а после и в Люлин. Отидох до Слънчев бряг, а вчера минах през Пловдив. Не помня откога не съм получавал толкова поздравления, прегръдки и ръкостискания. И всеки, абсолютно всеки ми казва едно и също - малко им е на тия“, допълва Петров.

Той завършва с „Не сте за среден пръст. За килия сте – дълго и продължително да я гледате отвътре и да опознаете интериора“, казва той.