Името на карикатуриста Христо Комарницки беше замесено в скандала с разговора в ЦУМ между главния прокурор Сотир Цацаров и бизнесмена Сашо Дончев, с посредничеството на Георги Гергов от БСП. Дончев твърди, че Цацаров се е оплакал от начина, по който го изобразява в карикатурите си Комарницки.

„Нямам основание да не вярвам на тези думи на г-н Дончев, няма защо да си го измисля. Това е натиск, който съществува постоянно”, обяви в интервю за предаването „Тази сутрин” карикатуристът.

Той уточни, че има два много важни въпроса, н а които все още не е получил отговор: Кой се е обадил в нова телевизия, за да спрат карикатурите на Чавдар Николов и кой се е обадил в „Национална дистрибуция”, за да спре разпространението на „Прас прес”.

Снимка: Ладислав Цветков

Издателите на „Прас прес” са изпратили запитване до президента Румен Радев относно спряното разпространение на вестника още на 15 март, но отговор все още не са получили. „За сметка на това на 7 април изпратихме на президента искане да се разсекрети стенограмата за КТБ (срещата при президента Росен Плевнелиев от 29 юни 2014 година, в която е обсъждана ситуацията с  банката, преди тя да фалира) и получихме светкавичен отказ”, коментира Комарницки.

Днес излиза третият брой на „Прас прес”, на последната страница е карикатура на главния прокурор Сотир Цацаров, темата е скандалният разговор в ЦУМ.

Вижте целия разговор във видеото: