„Демократична България“ (ДБ) внесе необходимия брой подписи за регистрация в Централната избирателна комисия за предсрочния вот.

„20% от минимално изискуемите подписи са внесени по електронен път, което доказва, че електронното управление у нас е мисия възможна“, каза съпредседателят на обединението Христо Иванов.

Снимка: Ладислав Цветков

Той даде заявка за разширяване на електоралната подкрепа на 11 юли и подчерта, че за първи път от много време гласовете за ДБ не идват от София.

„Очаквам всички ние да превърнем електронното гласуване в гарант за по-честни резултати. Очаквам и тези избори да бъдат много по-свободни, защото страхуването няма да бъде толкова голям фактор, както досега“, посочи Иванов.

Промени в листите на ДБ ще има, каза още съпредседателят, но уточни, че те няма да са драстични.

„Голямата ни цел е да излъчим не какво да е управление, а управление на промяната, стъпило на три цели – свобода, законност, модернизация. Не можем да влезем в коалиция с ГЕРБ, БСП или ДПС“, коментира още Христо Иванов.

Снимка: Ладислав Цветков

Запитан за подслушванията Атанас Атанасов заяви, че независимо от проверките, които ще се направят, след изборите ДБ ще настоява да се извърши и парламентарен контрол.

„Безобразията по време на управлението на Борисов са в резултат на липсата на контрол“, каза още Атанасов.