Не е уточнена дата за подписване на коалиционното споразумение, каза Христо Иванов след лидерската среща на коалиционните партньори в бъдещото правителство.

„Ставаше дума за рутинна координационна среща за доуточняване на законодателната програма и някои моменти по рамковото споразумение. Може да има отлагане, но то не е заради боксуване и някакви непреодолими пречки. От моя гледна точка няма абсолютно никаква драма. Трябваше да се изчистят формулировки по текстове", обясни Христо Иванов.

От страна на „Демократична България“ и трите партии са взели решение да подкрепят така предложеното споразумението и структурата на Министерския съвет, допълни той.

Христо Иванов заяви, че имената на министрите ще станат ясни, когато мандатоносителят обяви състава на Министерския съвет при президента.

На въпрос дали Специализираният съд ще бъде закрит той заяви, че това е тема, която е една от обединяващите звена на коалицията за реформа на съдебната система, която да доведе до дълбока реформа на прокуратурата и която започва с промяна на нейното ръководство.

„Аз бих призовал г-н Гешев, днес така и така е събрал хора, да си подаде оставката“, каза Христо Иванов.