„Нашата енергия за търсене на компромиси, за предлагане на разумни компромиси не е свършила. „Демократична България“ наистина се опитва да се държи като разумната политическа сила, която без да търси за себе си някакъв резултат, просто се опитва да предложи работещи варианти“.

Това каза в интервю за предаването „Лице в лице“ съпредседателят на „Демократична БългарияХристо Иванов по повод патовата ситуация в новия 48-и парламент, който втори ден не може да си избере председател.  

Иванов напомни, че ДБ предложи вчера вариант с ротационно председателство на Народното събрание, но той се оказал твърде сложен.

„В тази сложна среда ние търсим и откриваме между политическите сили някакви практики, през които можем да си говорим кое е легитимно, кое е нещо, което спокойно можем да представим на избирателите си като диалогичност, която обаче не е безпринципна. Това е един от проблемите, които ни тормозят тук в парламента – как хем да сме принципни, хем да сме диалогични и да не изглеждаме съглашенци“, коментира Иванов.

Гледайте повече във видеото!