Жалбите срещу регистрацията на „Да, България” са очевидна злоупотреба, изчислена така, че да не ни позволи да се явим на изборите. Това каза в предаването „Лице в лице” по bTV лидерът на формацията Христо Иванов.

"Да, България" започна да събира подписи за коалиция едва днес, след като вчера регистрацията й като партия беше блокирана. Tрябва да се съберат общо 3000 подписа.

И трите жалби са напълно неоснователни, категоричен е Христо Иванов. „Времето, което остава в тези 48 часа до регистрация за изборите, е крайно недостатъчно, за да се развият действията по администриране на жалбите от съда, които да доведат до констатациите, че са неоснователни и ВКС да позволи нашата регистрация. Те са фалшиви, но ние сме блокирани”, поясни той.

Мафията се опитва да ни прави спънки, категоричен беше Иванов.

По думите му мафията е сложно навързана система от лобита и мрежи, които пазарят обществени  поръчки и се занимават с оказване на задкулисно влияние. „В последните няколко години тяхното лице, техният манекен е г-н Пеевски”, отбеляза Христо Иванов.

„Ако „Да, България” стигне до следващия парламент, никой няма да може да назначи лесно и безболезнено следващия послушен Висш съдебен съвет”, посочи той.

Той допълни, че има огромен отзвук на призива за събиране на подписи и очаква да реален рекорд от гражданска подкрепа. „Изчислено е, че блокирайки процеса на нашето регистриране в ЦИК в предпоследния ден, не можем да съберем подписи за нов формат на явяване, но ние днес сме напът да го оборим”, каза Христо Иванов.

Той съобщи, че Зелените са готови да се явят в коалиция с "Да, България" под името "Да, България".