Коалицията „Ориент Експрес“, както ние я наричаме, се опитва да върне страната обратно в предишното статукво, хвърля я в безвремие и в безпътица и това трябва да е ясно на всичките ни зрители, защото тези хора нямат план, освен да се опитат да ни върнат назад, но виждате каква енергия има. Това няма да се получи

По думите му предстои нов опит с мандата на „Продължаваме промяната“ да бъде формирано правителство, което да продължи същите тези усилия.

"Пак искам да благодаря на министрите и на премиера за всичко това, което направиха досега. Трябва да им дадем нова енергия, нов мандат да продължат оттук нататък", каза Иванов.

„Новото мнозинство се срамуват едни от други. Събраха се само колкото да опитат да убият надежда за промяна. Не смеят да застанат едни зад други. Нито един от тях няма визия какво се случва оттук нататък, те нямат отговор на въпроса – А сега накъде", отбеляза Христо Иванов.

По думите му ГЕРБ не трябва да бъде във властта.

"Има конституционна процедура, най смисленото и здравословно нещо е с първия мандат, този на „Продължаваме промяната“ да опитаме да намерим правилното решение и правилната политическа формула, защото „Продължаваме промяната“ са тези, които получиха мандата на обществото за промяна и това няма никакво съмнение, така че това е смисленото нещо и ние ще се опитаме да го реализираме“, коментира още Христо Иванов.