Хиляди хора на опашка под дъжда за среща с носителя на "Букър" Георги Господинов. Писателят беше специален гост на Панаира на книгата и говори специално пред bTV.

„Най-хубавото, което може да се случи за българската литература“ - с тези думи Георги Господинов определи огромното множество от хора, които чакаха под дъжда за автограф и снимка за спомен.

„Хората имат нужда от нещо светло и съм развълнуван. И се оказва, че всички те са стоели, гледали са церемонията, вълнували са се за една книга“, сподели писателят.

Дошли от близо и далеч - с вълнение хората преживяваха срещата си с Господинов, докато той им оставяше послание по страниците на "Времеубежище".

„Купила съм книгата по препорка на мои близки, които следят „Букър“, и мога да кажа, че това е едно голямо признание за цяла България и лично за Георги Господинов“, коментира Искра Кирилова, лекар от София.

„Някак си смятам, че аз и Георги Господинов мислим еднакво и ми беше много приятно да прочета тази книга“, казва Мария.

Много от читателите признаха, че във "Времеубежище" са открили пристан на своите емоции.

В последните часове на панаира на книгата тази вечер, опашката от хора, които искат да се срещнат с Героги Господинов, започва от бул. "Витоша" и стига до парка на НДК.

А Георги Господинов определя себе си като обичан писател и смята, че тази любов е и за българската литература въобще.

„Аз ще запомня този ден. Надявам се и тези хора, които са тук, също да го запомнят. Те стояха в дъжда“, коментира писателят.

А Панаирът на книгата продължава до 4 юни.