Времето ще се задържи хладно и ветровито и в последния работен ден от седмицата. Ще бъде с променлива облачност, като на отделни места ще има и краткотрайни валежи.

Вятърът ще е от запад, все още на моменти в Северна България и по Черноморието до силен. Температурите ще останат без съществена промяна, максималните между 20 и 25, в София около 20°.

В планините ще се задържи ветровито, като по високите части ще духа до силен северозападен вятър. Ще е с променлива облачност, по-често значителна. Северните склонове и билните части от време на време ще са в облачния слой.

Главно в западната половина от страната се очакват и краткотрайни превалявания, дори по-най-високите върхове на Рила и да прехвърчи сняг.

По Черноморието ще е с променлива облачност, почти без валежи. Ще се задържи с умерен, на моменти и силен западен вятър, който след пладне ще отслабне.

Максималните температури ще бъдат между 22° и 24°, температурата на морската вода достигна 21° по северното, до 24° по южното крайбрежие, но с тенденция на захлаждане. Вълнението ще е 2-3 бала.