Фенове на комиксите, киното, игрите и научната фантастика прекараха почивните дни като част от фестивала "Aniventure Comic Con". Той е сред най-мащабните събития в съвременната поп култура и се провежда за втора поредна година в София. 

Да се преобразиш в любимата си комикс или филмова звезда, а дори и да се срещнеш лично с нея. Да станеш победител в турнир за компютърни игри, да се научиш да танцуваш корейски модерни танци или просто да се позабавляваш с приятели на настолни игри. Това бяха само част от приключенията, които предлага фестивалът

Снимка: bTV

„Тук оживяват всички герои от филми, от игри. Ние решихме да направим най-пряка връзка с това и да покажем на хората как е в света на киното” – разказва Деница Митова, която е организатор на щанда за грим.

Снимка: bTV

Най-популярните влогъри в България, както и авторите на най-нашумелите онлайн комикси по света също бяха част от събитието. Един от тях е българина Стен Дамянов, който представи и първия си изцяло авторски комикс  "Просто Спас".   

Своя звезден автограф получиха феновете на хитовите сериали "Игра на Тронове" и "Викинги". Те се срещнаха лично с Мод и Джорджия Хърст, Крисчън Найрн, Даниел Портман и Краля на нощта Владимир Фурдик.

Снимка: bTV

„Осми сезон на 'Игра на тронове" е един от най-хубавите, с най-хубави епизоди. Там сме дали всичко от себе си и наистина трябва да се очаква с нетърпение, защото за мен, много неща съм видял като каскадьор, но там надминахме всичките си очаквания.”, сподели актьорът от „Игра на Тронове”  Владимир Фурдик.

Стотици почитатели на героите от сериалите, излъчвани по bTV Action, показаха своите най-добрите ръчно направени костюми. Най-оригиналните бяха отличени от bTV Action с плакет и три парични награди - 1000лв. за първо място, 700лв. – за второ и 300лв. – за трето.

"Идеята да си видиш любимия герой на живо, дори да не е истинският, а най-близката версия е много яко. Освен това да си направиш костюма от нищо и да знаеш, че си любимия си герой е още по-готино", споделя Елиза Банзуркова, фен на фестивала.

Снимка: bTV

От сцената на фестивала актьорите от най-любимия български сериал "Скъпи наследници", споделиха разкази от кухнята за най-предизвикателните сцени в продължението на сериала, което започва утре, от 18:00ч. по bTV