Хеликоптер Ми-17 се включи в гасенето на горския пожар в Сливенско. Той е излетял в 16:35 ч. от авиобаза Крумово, за да окаже помощ в борбата с огъня, възникнал в района на село Селиминово.

Екипажът има задача да облива горските масиви от въздуха, като използва системата за борба с пожари „bambi bucket“, с която е оборудван вертолетът.

Борбата с пожара продължава втори ден. Днес огънят беше локализиран над село Селиминово, където са съсредоточени всички сили на пожарна, горски и военните.

Стихията мобилизира военнослужещи и тежка техника, която прави просеки в труднодостъпните места. Екипите са готови да спират огъня в началото на селото, ако вятърът го обърне.

Теренът е тежък и в пресечена местност, което затруднява гасенето. Целта на екипите е да не допуснат втори фронт на пожара или най-лошото - да слезе до къщите.

От пожарната увериха, че няма опасност за населените места. Няма опасност и за гората, която е в близост.

Борбата с огъня ще продължи през цялата нощ. На този етап е много рано да се каже какви са щетите от пожара. От горското смятат, че са засегнати поне 500 декара. По-голямата част от тях са горски фонд.