Няма човек, партия, човек, институция, които да не подкрепят исканията на майките на децата с увреждания. Има една погрешна политика и тя е по отношение на това, че 60% е била увеличена помощта за майките с деца с увреждане, 150 млн. Тук е погрешният подход според нас. Това каза в предаването „Лице в лице” Хасан Азис, заместник-председател на сдружението на общините,  кмет на Кърджали и член на ръководството на ДПС.

„Въпросът не е за раздаване на едни пари на семействата с проблеми, а за промяна в начина на разпределение на средствата и за това как институциите помагат на тези хора и не само с пари”, допълни той.

По думите му в момента тече заседание на централното оперативно бюро на ДПС заедно с парламентарната група, където се прави анализ на сегашната ситуация.

„За пореден път, за съжаление, ДПС пак е в позицията си да бъде политическият ясновидец на събитията, които следват. Какво не стана от това, което ДПС каза, че философията на конструкцията на това управление няма да проработи, не е конструктивно, няма да даде резултат и т.н.

От ДПС не очакваме нещо по различно от това при създадена ситуация, при един семеен проблем да не се обяснява с ДПС, едно управление,  което продължава около 10 години начело с ГЕРБ, да търсят причините единствено и само в ДПС, първо е несериозно, второ – със сигурност вече омръзна на хората, на трето място – показва нещо друго, че ДПС продължава да бъде онази формация, онази политическа партия, която със сигурност е фактор в българската политика.

ДПС е част от искането за едно устойчиво развитие на страната, за едно устойчиво правителство.

„Ние очакваме, включително в това студио, да не се разискват семейните проблеми в една коалиция. Нас ни интересуват политиките, които едно управление предлага, методите и формите, в които трябва да се решават въпроси”, каза още Хасан Азис.

Той съобщи, че на 5 октомври във Велинград е имало събиране на актива на Движението за права и свободи – политически орган, заедно с областните председатели и парламентарната група, като темата е била – Перспективи за сигурност и устойчиво развитие – актуализираната програма на ДПС с оглед на новите политически реалности, включително и подготовката и готовността на ДПС за предстоящите избори.

Политикът потвърди, че ДПС е за предсрочни парламентарни избори, но така или иначе пред нас са европейските избори и местните избори.