Ремонт предизвика хаос в столицата. Заради преасфалтиране - 40 фирми в квартал „Дружба“ спряха работа. Сутринта влизаш, по обяд - не излизаш.

„Едва ли не се оказахме блокирани, никой не ни е предупредил, аз какво да направя, как да си тръгна оттук?“, коментира Борислав Миланов, работник в мебелен цех.

Снимка: bTV

Под блокада се оказват стотици хора, които работят около бул. „Асен Йорданов“. Възмутени са – че не знаят за ремонта и за новия асфалт.

„Защото се чувстваме точно като в капан – можеш да влезеш, но вече не можеш да излезеш“, казва Николай Илиев – собственик на автосервиз.

Снимка: bTV

„Разбираме, че им правим  затруднение, но се надявам и те да разбират нас, няма как да свършим работа, без да затворим движението“, заяви Пламен Антонов – фирма-изпълнител.

Потърпевшите твърдят, че не е имало  знаци и табели, преди да дойдат камионите и багерите. 

Снимка: bTV

"Сутринта нямаше, вече има, но нашите автомобили вече са вътре“, обясни Николай Илиев.

Съобщение се появи на обяд - че ремонтът започва от утре. Ремонтът обърка всички на пътя – и велосипедисти, и пешеходци, и автомобили.

„Преди малко 2 тира бяха спрели и не могат да завъртят, долу на кръстовището табела няма“, разказва Мирослав Ванков.

Снимка: bTV

От фирмата изпълнител обясниха пред bTV: 

„В момента асфалтираме кръстовището на „Списаревски“, но кръстовището на „Цветан Лазаров“ е отворено и в онази посока може да се излезе, но трябва да е внимателно“, каза Антонов.

Ключовият булевард ще е в ремонт до 10 юли.