Трус в партия "Възраждане". Депутатът Елена Гунчева обяви, че напуска и формацията, и парламента.

При гласуването на вота на недоверие срещу кабинета в сряда Гунчева отсъства от залата.

Невъзможност за лична и медийна изява и подозрения за близост на лидера Костадин Костадинов с ГЕРБ са сред причините, които късно снощи Елена Гунчева посочва във „Фейсбук“ за напускането си.

„Не е вярно и представлява откровена клевета. Остава си за нейна сметка, аз съм последният човек, който ще излиза насреща и ще обяснява как това е вярно или не“, коментира Костадинов.

Елена Гунчева е в болничен от 31 май. Въпреки това преди дни в синхрон с партията си тя гласува в залата против председателя на Народното събрание Никола Минчев. Не отиде обаче в деня на вота на недоверие, с което гласовете срещу правителството станаха с един по-малко.

„Ние мислихме, че е в много тежко физическо положение. Тя самата ни изпрати снимки и копие от болничен лист. Че докторът ѝ е забранил въобще да става, камо ли да излиза от вкъщи. Каза  ако дойда, рискувам да стана инвалид“, разказа Костадинов.

Ден след вота на недоверие – на 23 юни, видяхме Елена Гунчева да се движи свободно пред дома си.

На кадри се вижда как с накуцване тя се качва в автомобил и потегля в неизвестна посока. Лидерът на "Възраждане" се съмнява, че зад отсъствието и оттеглянето на Гунчева има други мотиви.

„Не дойде да гласува на вота на недоверие, в момента предизвиква скандал преди вота за Македония“, каза още Костадин Костадинов.

Питаме и самата Гунчева пред дома ѝ.

„Коляното ми е зле, сутринта бях на изследване, точеха ми кръв, вчера бях на рентген, следобед пак отивам на доктор“, обясни тя.

Питаме я и за вота на недоверие.

„За първи път се радвам, че съм в болнични и не ми се налагаше да гласувам заедно с г-н Пеевски. Щях да гласувам с отвращение“, каза тя.

На въпрос как ще отговори на евентуални обвинения, че е била купена Гунчева отговори: „А може ли да кажете срещу каква услуга? Аз не съм независим, аз напускам парламента.“

По-късно през деня Елена Гунчева е депозирала оставката си като депутат.