Грозни сцени, бой и три червени картона на футболно дерби от Северозападната Трета лига. Екшънът се е разиграл по време на вчерашния мач между отборите на „Бдин“-Видин и „Дреновец“.

Напрежението ескалира през второто полувреме, когато отборът на Бдин изравнява за 1 на 1. Малко след това играчът на гостите Георги Стоянов-Испанеца получава червен картон заради реплики и спречкване с друг играч. Това отключва недоволството от страна на Дреновец. Съдията Стефан Ставров е ритнат и съборен на земята от съотборник на Стоянов.

Тогава реферът гони и него. Налага се  намесата на полицията. Повикано е и подкрепление.  


В 61-та минута домакините от „Бдин“ повеждат с 2 на 1. По-късно заради спречкване с четвъртия съдия червен картон получава и треньорът на „Дреновец „ Александър Петров.

Меле имало и в края на мача заради непризнат за гостите гол. 

„Оспорван мач, за съжаление, от дежурния делегат на срещата беше поискана намесата на органите на МВР, на три пъти след червените картони, след приключване на срещата отново беше поискана нашата намеса с оглед запазване здравето на съдиите“, обясни Петър Петров, началник отдел "Охранителна полиция" към ОД на МВР-Видин.


„Аз мисля, че провокациите дойдоха от противниковия отбор, при тях бяха картоните, от наша страна всичко си беше нормално“, заяви старши треньорът на „Бдин“ – Видин Диан Попов.

Според дежурния делегат на мача Емил Младенов съдийството е било перфектно. Няма обяснение за случилото се, а тази вечер е депозирал доклада си. Съдията пък си е извадил медицинско.

Всички замесени страни в скандала отказаха коментар. Зоналната дисциплинарна полиция на Футболния съюз във Велико Търново ще се произнесе по него тази седмица.