Граждани се събраха пред заведение, свързано с разследването "Осемте джуджета" на Антикорупционния фонд.

Движението на ул. „Шандор Петьофи“ и „Цар Асен“ е блокирано. Първите бири вече са изпити. Масово пиене на бири обаче в самото заведение с Петьо Еврото няма да има и този път. Хора от движението „Боец“ се опитаха да влязат в заведението още миналата седмица, но бяха спрени от охраната с обяснението, че заведението е затворено. Затова днес всички си носят сами бира и казват, че няма се откажат и ще търсят връзка с Петьо Еврото, за да му зададат няколко основни въпроса на него, на обвинител номер 1, и на още няколко основни личности в прокуратурата. 

Големият въпрос е дали и как се купуват прокурорски услуги, каза Николай Станков от Антикорупционния фонд.

„Има документална следа във видеото „Осемте джуджета“, в двете видеа има документални следи за финансови задължения и то за милиони, подписани записи на заповеди към познатия като Петьо еврото и съпругата му. Големият въпрос е защо това съвпада с определени жалби и сигнали и действия на прокуратурата и по какъв начин си обясняваме скоростното действие на прокуратурата по определени сигнали, а по други виждаме, че има забавяне.

Това място изглежда много по-различно от начина, по който изглеждаше две години назад. Две години аз минавам редовно оттук. Там винаги имаше полицейски автомобил, без да има наоколо нито учреждение, нито посолство. Оказа се, че според свидетелства на хора това е причината – именно ВИП-овете от съдебната система, които се събират тук. Тук имаше охранители, бронирани лимузини, бронирани джипове, оттук сме виждали да излизат и собственици на охранителни фирми и така. Самият господин Еврото беше тук вътре, като идвах аз и зори опитах да си говоря с него“, заяви Николай Станков.

Снимка: Ладислав Цветков

Тази вечер на мястото няма съмнителни хора от съмнителната охрана на въпросното заведение. Част от хората казаха, че ще изпият своите бири и ще се запътят към протеста пред Министерския съвет.

Снимка: Ладислав Цветков