Граничният полицай Костадин Стоянов, който прегази 11-месечната Красимира в бургаското село Крушевец, бе осъден на 11 години лишаване от свобода. Решението е на Бургаския окръжен съд.

Магистратите прецениха, че присъдата трябва да бъде изтърпяна при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип. Съдът лиши Стоянов от право на управление на МПС за 13 години.

Разходите по делото трябва да бъдат платени отново от него.

Делото можеше да приключи преди месец, но поисканата повторната автотехническа експертиза го забави и утежни наказанието за Стоянов. Към фактите, че е шофирал под влиянието на алкохол и опияти, беше прибавена и превишена скорост. Според експертите той е управлявал автомобила си с 59 км/ч, а не с 50 км/ч, каквото е ограничението в населеното място.

По време на целия процес в съдебната зала като веществено доказателството стоеше смачканата бебешка количка.

Единственият коментар на Стоянов след обявяването на присъдата бе, че ще я обжалва.

 „Присъдата в частта й по отношение вината и размера на наказанието е в рамките на поисканото от прокуратурата, в този смисъл съм удовлетворен", коментира прокурорът Димо Маджаров, като по-рано държавното обвинение поиска 15 години затвор.

Когато научи присъдата, на майката на убитото бебе и прилоша. „Вярвам, че за Красимира ще има справедливост, детенцето ми ще почива в мир", заяви Нонка Кънева.

Катастрофата стана през септември миналата година на пътя от Малко Търново за Бургас в село Крушевец.