Гранични полицаи са открили близо 184 килограма амфетамини, скрити на граничната бразда в близост до Свиленград, съобщават от пресцентъра на МВР.

На 25 януари двама служители от Гранично полицейско управление - Ново село при обход на землището на Свиленград,  в коритото на река Канаклийска, между два гранични репера, в къпинови храсти под изкуствено издигната дига, са открили осем платнени торби, тип „мешки", в които са установени 72 пакета с наркотично вещество. 

Веднага на място са пристигнали разследващи екипи, като чантите са били иззети за анализ и установяване на количеството. При назначената и изготвена експертна справка е установено, че в торбите е съхранявано наркотично вещество -  амфетамини,  с бруто тегло ‪183,640 кг, на обща стойност ‪5 509 200 лева.

Започнати са процесуално – следствени и оперативни действия под наблюдението на Окръжна прокуратура – Хасково за издирване и установяване на лицата, имащи съпричастност към откритите наркотични вещества.

Образувано е досъдебно производство за пренасяне през границата на страната на наркотично вещество в особено големи размери. Случаят е особено тежък  и по Наказателния кодекс за подобни престъпления се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години и глоба от 200 000 до 300 000  лева.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!