Най-напред в Западна България, през нощта вече на много места в страната ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури, дори и градушки.


Вятърът от запад-северозапад ще се усили и с него в страната ще започне да нахлува хладен въздух. Така в западните райони максималните температури днес ще бъдат между 28 и 32 градуса. В останалата част на страната температурите днес през деня ще достигнат 35 - 36 градуса.

В югоизточната част на страната и днес на много места ще има екстремален риск от възникване на пожари. Още тази нощ пожароопасността ще намалее, заради валежите, които предстоят.

В Западна България до края на днешния ден и през нощта в сила е код жълто за валежи,  гръмотевици и усилване на вятъра.

По морето и през следващите часове ще се задържи предимно слънчево, само с временни увеличения на облачността.  Температурата на морската вода е около 26°.

Над планините до края на деня ще продължат да се развиват купести и купесто-дъждовни облаци и ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури.

Тази нощ на много места ще има валежи и гръмотевични бури. И утре през деня на много места ще вали и ще гърми, но над крайните източни райони все пак поне до обяд ще има и слънчеви часове.
Температурите утре вече чувствително ще се понижат и в повечето райони ще бъдат между 24 и 29 градуса.И в сряда все още ще има валежи и гръмотевични бури. През втората половина на седмицата слънцето отново ще бъде щедро.