Градският транспорт в Пловдив продължава да се движи по график, поне за момента.

Това стана ясно по време на двучасова среща в Община Пловдив, въпреки емоционалните изявления на транспортните фирми, че ще спрат градския транспорт, вследствие на обвиненията на Прокуратурата.

По-рано Веселин Дошков, собственик на транспортната фирма "Хеброс бус", заяви, че има голяма вероятност да спре да обслужва линиите в Пловдив.

Той е с обвинение от прокуратурата, че е ощетил общината с 21 милиона лева, като е взел субсидии чрез неверни документи, декларирайки, че фирмата му работи на загуба.

Измамата за над 30 млн. лева в обществения транспорт в Пловдивско беше осветлена при акция на ДАНС, МВР и прокуратурата снощи.

Собственици на транспортни фирми и общински служители в Пловдив и Асеновград са привлечени като обвиняеми, но са освободени с парична гаранция съответно от 50 000 лв. и 5000 лв.

„Дружествата са подавали отчетни документи в общините за изплащане на суми за подпомагане на транспорта. Декларирали са, че работят на загуба, както и в пътните листове са отбелязвали по-дълги пробези, отколкото са извършвали реално“, заяви комисар Славчо Алексиев, началник на Икономическа полиция – Пловдив.

Кметът на града Здравко Димитров заяви, че започва ревизия във фирмата, която се занимава с транспорта.

Общинските служители, които също се сдобиха с обвинения, към този момент остават по местата си.