Днес посрещнаха в Банско командированите гръцки и румънски полицаи, които заедно с българските си колеги ще работят в смесени екипи през зимния туристически сезон в града, съобщава БГНЕС.

Практиката за съвместно патрулиране не е нова, целта е да бъде в полза на чуждестранните туристи в Банско. Присъствието на гръцките и румънските полицейски служители трябва допринесе за спокойствието на туристите от двете държави.

„Нашата цел е гостите да се чувстват защитени и спокойни на територията на курорта. Ще са бъдат изградени три временни КПП с постоянно полицейско присъствие. Допълнителни сили ще има в града, на началната лифт станция, на Бъндеришка поляна и в местността Шилигарника, а във връзка с провеждането на Световната купа по ски ще има бъде осигурено присъствието и на служители на ЗЖУ-София”, заяви директорът на ОДМВР-Благоевград ст.комисар Николай Хаджиев и допълни, че от областната дирекция ще бъдат командироват 37 полицейски служители, които ще подпомагат опазването на обществения ред в зимния курорт до края на сезона.

Старши комисар Николай Хаджиев призова гражданите и гостите на Банско своевременно да уведомяват органите на реда за всяко нарушение на обществения ред за да се предприемат необходимите мерки и да се реагира своевременно, съобщиха от МВР.

Командированите служители ще останат в зимния курорт до 15 март 2019 г.