Брутален побой в центъра на Дупница. Мъж е настанен в болница след юмручна саморазправа. Биячът е горски служител и треньор по кикбокс.

Твърди се, че жертвата всъщност е бракониер. 

Побоят е запечатан на кадри и разпространен. Снима приятел на пострадалия. Има и зрители, но никой не се намесва. 

Снимка: btvnovinite.bg

Пострадалият Костадин е закаран в болница. Разказва ни неговата версия за случилото се. Преди дни получил акт в гората, но не си дал документите. Затова служителят на горското го потърсил на адрес. 

„Контрабандни, да, може да се каже, защото не съм му се обадил. И дойде пред нас, връчи акт на момчето, пита ме за документите, казах му, че няма да ги дам. Като му казах, че няма да му дам документите, враждебно почна – ти какъв си, на какъв се правиш?“, разказва  Костадин Станчев. 

Отрича да е предизвикал  агресията.

Снимка: btvnovinite.bg

В горската служба ни показват и задържаните количества дърва. 

„Според нашия служител първо той е бил нападнат, впоследствие, обаче, от кадрите се вижда как той нанася побой над нарушителя и всъщност нередното в цялата работа е, че ние по закон нямаме право да бием нарушителите, без значение какво нарушение са извършили“, посочва Пламен Поюков от Горското стопанство в Дупница. 

Снимка: btvnovinite.bg

Мъжът е бил санкциониран многократно, но всеки път е с различен автомобил. 

След интервюто, пострадалият Костадин влиза в спор и с медицинския персонал. Малко по-късно е изписан от болницата. Той ще потърси лечения в София.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!