Днес над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево, но още преди обяд над източната половина ще има значителни увеличения на облачността и на места там ще има краткотрайни валежи. Ще духа слаб, в източната половина от страната - до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 24° и 29°.

 

 По Черноморието облачността ще е по-честно значителна и главно след обяд на много места ще превали. По-интензивни ще са валежите по южното крайбрежие. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са от 22° до 24°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е 25° -26°.

 

 Преди обяд над планините ще бъде предимно слънчево, но в следобедните часове облачността ще се увеличи и на много места в масивите от Централна и Източна България ще превали. Ще духа умерен и силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра - около 9°.

 

  През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно ясно, но до сутринта над източните райони облачността ще се увеличи и на отделни места ще превали. Утре над западната половина от страната ще преобладава слънчево време. Над източните и планинските райони облачността ще е по-често значителна и там на места ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици, по-значителни в следобедните часове. Ще духа слаб, в източната половина от страната - до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 25° и 30°.

 

  До края на тази и в началото на следващата седмица ще бъде предимно слънчево. По-значителни увеличения на облачността ще има над източната половина от страната и планините, но само в отделни дни и на отделни места там краткотрайно ще превали. Още в петък вятърът ще отслабне и през почивните дни ще е до умерен от северозапад. Бързо ще се затопли и минималните  температури ще бъдат предимно между 12° и 17°, максималните – от 27° до 32°. В началото на следващата седмица вятърът отново ще се ориентира от изток-североизток и в Източна България ще е до умерен.