След слънчевото утро, в часовете около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места  ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.

Има условия и за градушки.

Ще остане горещо, с максимални температури между 29° и 34°.

През първата половина на седмицата ще преобладава слънчево време. В следобедните часове, главно над западната половина от страната, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временни усилвания на вятъра. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 29° и 34°.

От четвъртък до края на първата седмицата от периода ще бъде предимно слънчево и горещо. Купеста облачност ще се развива в следобедните часове, главно над планинските райони, но вероятността за валежи е много малка.

В края на седмицата ще има по-значителни увеличения на облачността и на места ще превали и прегърми. Температурите ще се повишат и през почивните дни преобладаващите максимални ще бъдат между 32° и 37°.

През последната седмица на юни въздушната маса над страната ще е неустойчива. Слънчеви часове ще има преди обяд. Около и след обяд, и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури. Възможни са и градушки. Температурите слабо ще се понижат.