Задържаха след гонка и принудителни спиране с лента с шипове шофьор, превозвал нелегални мигранти в автомобила си. 

Специализираната полицейска операция по противодействие на нелегалната миграция е реализирана в днешния ден от служители на ГДНП.

Операцията е осъществена след разследване по сигнал, постъпил в главната дирекция, за подготвян от лица от криминалния контингент превоз на нелегални мигранти от района на българо-турската граница до околностите на гр. София.

Снимка: bTV

След потвърждаване на данните и създадена организация, около 15 часа  на постоянно действащия контролен пункт на автомагистрала „Тракия”, при тунелите на „Траянови врата”, униформените подали сигнал за спиране на водач на автомобил. След като шофьорът не се подчинил и ускорил движението на превозното средство, опитът му да избяга бил осуетен с помощта на ленти за принудително спиране.

Установена е самоличността му – 55-годишен, както и на спътничката му – на 41 години.

Снимка: МВР

При последвалия контрол в купето и багажното отделение полицаите установили шестима чужди граждани, които били без документи за самоличност, самоопределили се като сирийци. Извършеният тест на водача е отчел положителен резултат за употреба на наркотични вещества. Водачът е с отнета книжка заради предишно шофиране след наркотици.

По случая е образувано досъдебно производство в РУ- Костенец, работата по което продължава.