Заради пожар е затворен пътят между плевенските села Коиловци и Бръшляница. За това съобщават от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН).

На терен работят шест екипа на РДПБЗН, а полицаите отбиват движението на автомобилите.

"Все още не може да се каже на каква площ се е разпространил пожарът, обхванати са стотици декари", казва за БТА комисар Станислав Атанасов, директор на РДПБЗН-Плевен.

"Фронтът, на който работим е на около километър и половина", добавя той, а от думите му става ясно, че ситуацията се овладява. 

"Първият сигнал е получен днес в 13:30 часа за пожар в ечемичен блок, близо до село Коиловци. След това на няколко места се явяват запалвания в суха трева, което наложи изпращането на няколко екипа на място", посочва комисар Станислав Атанасов.

Развитието на двете отделни огнища усложнило обстановката и затова се е наложило да се извикат допълнителни екипи, както и да бъдат осигурени водоноски.

"С областния управител посетихме всички пунктове на терен, на които се работи. Нещата са на приключване. Вероятно ще оставим дежурен пожарен автомобил за през нощта", каза още комисар Атанасов.

Той е категоричен, че няма опасност за близките населени места.