Голям пожар гори от почти шест часа в Калояновско. Пламнали са стотици декари сухи треви и гора между селата Стрелци, Отец Паисиево и Сухозем. На място са 7 коли на пожарната от Пловдив, Хисаря, Раковски и Брезово, подпомогнати  от три екипа служители на Горското стопанство на Хисаря, съобщиха от пожарната.

На помощ е извикан и хеликоптер, който взима вода от язовира на село Сърнегор и облива широколистната гора, предаде кореспондентът на bTV. Засега няма опасност за населените места, казват от пожарната.

Секретарят на община Калояново Павел Павлов информира, че доброволчески формирования от Калояново, Бегово, Сухозем, Долна махала и Отец Паисиево също са се включили в гасенето.

Силен вятър е станал причина да бъде застрашена и вилната зона на Отец Паисиево, но към този час ситуацията там е вече овладяна.

В момента усилията са насочени към вилната зона на Сухозем, където на труднодостъпно място гори къпинак.

От община Калояново, на чиято територия се е разразил пожарът, имат готовност да осигурят храна и вода, ако се наложат нощни дежурства на доброволчески формирования и горските служители.

На място са директора на РДПБЗН- Пловдив - комисар Георги Мангараков, и началник-сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност“ в регионалната дирекция - главен инспектор Димитър Бришимов.