20 сигнала за купуване на гласове са получени до момента в Националния оперативен щаб. Това съобщи пред bTV главният секретар на МВР Стоян Темелакиев, който ръководи щаба. 

На въпрос има ли определенa политическа партия, за която са сигналите, той заяви, че не може да отличи само една, но за една политическа сила има превес.

„Сигналите се проверяват, по някои от тях има образувани и досъдебни производства“, каза Темелакиев и уточни, че работа по тях е започнала след набавянето на необходимата оперативна информация. 

По думите му има и сигнали от „будни граждани“. Той уточни, че е направена нова организация за предстоящите избори, с която контролът за получаване, разпределение и отработване на сигналите трябва да се завиши. 

„От София ще бъдат командировани служители, които ще се следят проверките, за да се избегнат свързаности на местно ниво“, добави Темелакиев. 

Относно рокадите в МВР, ресорният зам.-министър Емил Ганчев коментира пред bTV, че кадрови промени постоянно се извършват, съобразно оценката за професионализма на съответния ръководител.

Той обяви, че проверката за подслушването все още продължава, а когато приключи ще бъде докладвана на съответната парламентарна комисия. Ганчев уточни, че продължава проверката и по която бяха извикани на разпит бивши топ магистрати.