Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на депутата от ДПС Димитър Аврамов

Искането е във връзка с наказателно производство, внесено от Софийската градска прокуратура в Софийския градски съд преди четири години.

Димитър Аврамов и Методи Петков са подсъдими за търговия с влияние.  Аврамов е обвинен в това, че в периода през лятото на 2012 година във Враца, Плевен и Монтана, подпомогнат от съучастника си Методи Петков, е поискал 50 000 - 60 000 лева и е получил 100 000 лв. от търговец, за да упражни влияние при вземане на решение от директора на областната дирекция „Земеделие” в Монтана. 

На 29 юни 2016 година Софийският градски съд оправда изцяло Аврамов и Петков. По-късно обаче Апелативният съд отмени оправдателната присъда и върна делото за ново разглеждане на Софийския градски съд.

Производството беше спряно, след като Аврамов беше избран за депутат от ДПС. Преди това той беше депутат от ГЕРБ.

Това е четвърти депутат, на когото главният прокурор иска имунитета.

Снимка: bTV

Още в началото на мандата на този парламент Цацаров поиска сваляне имунитета на трима народни представители – Делян Добрев (ГЕРБ), Светла Бъчварова – Пиралкова (БСП) и на лидера на "Воля" Веселин Марешки.