Главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на още двама депутати – Манол Генов от БСП и Димитър Гамишев от ГЕРБ, съобщиха от прокуратурата.

Генов е обвинен за съучастие в купуване на гласове в Асеновград на парламентарните избори тази година. Той и Николай Христев са предлагали по 25 лв. за глас на вота през март.

Снимка: БГНЕС

Събрани са доказателства и за това, че през месец март 2017 г. в Асеновград, в съучастие с главния архитект на града Константин Атанасов, като подбудител Манол Генов умишлено го склонил да извърши престъпление, а именно да допусне осъществяването на строителство без изискуемото съгласуване на проектната документация. 

Става въпрос за поземлен имот, попадащ в защитена територия за опазване на културно наследство – охранителна зона на групов паметник на културата "Метошка махала".

Имунитетът на Димитър Гамишев от ГЕРБ е поискан заради причиняване смъртта на пешеходец при шофиране с превишена скорост в Благоевградска област.

Той е обвинен за това, че на 27 ноември 2014 година е причинил катастрофа в благоевградското село Копривлен. Депутатът е блъснал пресичащия пътното платно от ляво на дясно по посока на движението му пешеходец – И. Г. Ж. от село Копривлен, като причинил смъртта му. 

Гамишев се отказа веднага от имунитета си, съобщиха от ГЕРБ. 

Така броят на депутатите, на които Цацаров е поискал имунитета, нарасна на шест.