Издирването на 43-годишния Стоян Зайков продължава. Повече от седмица няма следа от заподозрения за убийството на младата жена в Костенец. Полицията претърсва всяка къща. Живеещите в района са сковани от страх, след като бе открит и трупа на съсед на издирвания.

„Единственото ново, което мога да кажа, е, че открихме оръжие при претърсването на един от периметрите. В момента извършваме оглед там”, съобщи главният секретар на вътрешното министерство Ивайло Иванов на пресконференция.

Откритото оръжие е гладкоцевна пушка с патрони, научи bTV. Било е скрито в пчелен кошер в района на едно от местните села. Предполага се, че с тази пушка Стоян Зайков е извършил второто от убийствата. Тя отговаря по вид и калибър, но трябва да бъдат извършени експертизи, отбеляза Иванов.

Следата е била надушена от полицейско куче още вчера, а оръжието е открито днес.

Всички информации и данни за местоположението на Зайков са проверени. Откритото оръжие свидетелства, че сме на вярна следа, смята Иванов.

Зайков не е напуснал страната.

„Предполагаме, че е в района”, заяви главния секретар на МВР, позовавайки се на данни от разследването, които не може да разкрие.

„Укривал се е и преди с месеци. Оцелявал е сам”, разказа Ивайло Иванов и добави, че Зайков не се е свързвал с роднините си, тъй като те са под полицейски контрол.

Зайков е добре познат и на жителите на селото, до което е открито оръжието. Те също са разтревожени от възможността той да е наблизо.

„Той си е мафиот. Не може да не се  крие. Никога не е работил. Само тва знае - да се крие”, казва местен жител.

Снимка: btvnovinite.bg

Междувременно Костенец продължава да е под полицейска блокада. Проверява се всяка кола, която влиза или излиза от града. Продължаващото повече от седмица издирване вече започна да предизвиква недоволство сред жителите. В рубриката „Аз, репортерът” зрител на bTV изпрати клип, в който твърди, че кучето му е било простреляно при претърсване на имота му. Появиха се и сигнали за разбити врати на имоти.

„Разбити са само врати на необитаеми къщи по време на претърсването. Нямам данни за простреляно куче”, заяви главният секретар на МВР.

„Не сме подценили ситуацията”, категоричен е Иванов.