"Надявам се българският законодател да реши проблеми, важни за българските граждани - разпространението на наркотиците, тревожната тенденция с телефонните измами, с битовата престъпност, с войната по пътищата, в която всекидневно загиват деца."

Това заяви в Петрич пред журналисти главният прокурор Иван Гешев.

Той коментира вчерашният инцидент във Велико Търново, при който пиян шофьор се вряза в спирка и помете паркирани коли.

"Късмет е, че е било късно вечерта и не е имало хора. Този проблем е резултат от „маниакално некомпетентен законодател“, както казва в един коментар проф. Иван Тодоров", каза прокурорът.

"Неслучайно в четвъртък ще има конференция, на която прокуратурата заедно с редица неправителствени организации е инициатор. Ще се постараем да предложим варианти за решаване на проблема с войната по пътищата. Защото ние даваме жертви колкото в един локален конфликт.

Ще се проведат множество работни срещи с гражданите и местната власт, те най-добре знаят проблемите на хора. Прокуратурата в рамките на правомощията си ще направи каквото може. Тя и местната власт останаха единствените стабилни институции и е нормално да си взаимодействат в интерес на хората и на децата.

Стараем се да повишим правосъзнанието на младите. Затова се срещаме с децата от различни училища, затова съм днес в Петрич", посочи главният прокурор.

Той съобщи още, че продължава да се работи във връзка с разкритата мрежа за разпространение на порнографски материали, а темата ще има продължение.