„Политици и олигарси да плащат на провокатори, за да употребят гражданската енергия, не е ново. Новото е, че този, който следваше да е обединител на нацията – Радев, подкрепи бегълците от правосъдието. Ние продължаваме в името на бъдещето на Родината!“.

Това написа в профила си в „Туитър“ главният прокурор Иван Гешев, малко след като обвинението разпрати до медиите записи на телефонни разговори, които свидетелстват за „това как обвиняеми си партнират с журналисти и политици".

Според информацията на прокуратурата изпратените аудиозаписи и техните транскрипти съдържат разговори на обвиняемия бизнесмен Васил Божков с Огнян Стефанов и Александър Паунов, които са идентифицирани като негови вероятни събеседници от "справка на ДАНС".

Името на президента Румен Радев се споменава само веднъж в един от разговорите, проведен, според информацията на прокуратурата, между Васил Божков и „лице, за което според справка на ДАНС има вероятност да е (депутатът от БСП) Александър Паунов“ на 10 юли тази година.

Докато двамата обсъждат настоящите протести в България, Божков казва „после да видиме Румен Радев к"во Правителство ше направи. Там трябва да се съветва“ и по-късно допълва "в първото му правителство бяха повече от половината хора на Шиши". 

Лаконичен отговор дойде от президентството по повод публикацията в “Туитър” на главния прокурор Иван Гешев. В позицията на прессекретариата на президента се казва: “Медийното правосъдие на главния прокурор оставяме без коментар”.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!