„Няма да допуснем прокуратурата да бъде замесвана в дребни политически игрички“, каза главният прокурор Иван Гешев.

„Миналата седмица всички дават акъл на прокуратурата. Президентът Радев накъде да гледаме, премиерът Борисов кой да бъде размазан. Разни бизнесмени - Божков дава акъл, Домусчиев дава акъл. Разни социално слаби консултанти като Ковачки - и те дават акъл. Каракачанов и Нинова също се упражняват с прокуратурата. Ако обичат, да си вършат работата", каза Гешев.

„Българските граждани очакват да осигурим ред и спокойствие. Прокуратурата много добре знае какво ще свърши. Нямаме нужда да бъдем съветвани“, допълни Гешев.

Според Иван Гешев освобождаването на Васил Божков от ареста в Абу Даби няма общо с процедурата по екстрадицията му. По електронен път документите с искането за предаването на Божков са изпратени в Емирствата още в събота.

"Мен ме изненадва, че е бил задържан 20 дни. В тези държави практика е да не се задържат милиардери и мисля да спра до тук. Обикновено им се взимат паспортите и им се забранява да напускат страната. Така че за мен е учудващо, че беше задържан за 20 дни в арестите в ОАЕ", каза още главният прокурор.

Той бе категоричен, че прокуратурата има намерение да изправи Божков пред български съд, както това вече се е случило с Баневи, Арабаджиеви и Миню Стайков.