Ситуацията е, че държавата трябва да застане по-сериозно на мястото си, защото в града се водят противоборства между бизнес и криминални групировки, които се стараят да покажат кой е по-велик от тях, като в някаква степен Прокуратурата също нови вина за това нещо. Така кандидатът за главен прокурор Иван Гешев коментира в Добрич акцията срещу престъпна група за данъчни престъпления, в рамките на която беше задържан свидетел по делото „Суджукгейт”.

„Акцията се провежда днес паралелно в Добрич, Варна и София. Арестуваните четирима души не са само от добруджанския град. Единият от тях има крупен бизнес в столицата", посочи Гешев, цитиран от "Фокус". Очаква се да им бъдат повдигнати обвинения.

Той уточни, че първоначалните данни за нанесената щета са за 300 000 лв., но размерът ѝ може да се увеличи. Гешев посочи, че лицето, което ръководи групата, „в някаква степен е емблематично за град Добрич“, осъждан неведнъж за данъчни престъпления. На журналистически въпрос дали става дума за Антон Проданов, Иван Гешев каза: „Така поставен въпросът, за него става въпрос“

Според Гешев в града се случват различни неща, с които се решават междуличностни проблеми. Не става въпрос за престъпления, тъй като все още не са повдигнати обвинения. Зам.-главният прокурор посочи, че въпросните действия не са достатъчно внимателно проверявани и разследвани. Според него държавните органи и прокуратурата наблюдават "в някаква степен безучастно" процесите в североизточния град.