Главният прокурор Иван Гешев внесе в деловодството на парламента искане за сваляне на имунитета на депутатка от 47-ото Народно събрание.

Причината е инцидент на пешеходна пътека, който е станал на 13 декември и по който е образувано досъдебното производство.

В нарушение на Закона за движение по пътищата депутатката с инициали Р.С. е ударила пресичаща жена, вследствие на което ѝ е причинила средна телесна повреда.

В хода на разследването са събрани доказателства, че тя е извършила престъплението, предмет на досъдебното производство.

С решение на ЦИК от 19 ноември 2021 г. Рена Стефанова е обявена за народен представител и след полагането на клетва се явява лице с имунитет. В тази връзка досъдебното производство е прието по компетентност от Софийска градска прокуратура.

Образуваното досъдебно производство е възможно да продължи само с разрешение на Народното събрание или при писменото съгласие на народния представител.

Рена Стефанова отговори във „Фейсбук“, че сама ще се откаже от имунитета си, за да продължи досъдебното производство.

Тя попита прокуратурата какво е направило държавното обвинение по въпроса за къщата в Барселона.

"Настина ли аз съм - най големият проблем на правосъдието в момента? Има ли досъдебни производства срещу депутати, бивши  министри", написа още Стефанова.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!