Очаквам редовен кабинет, но не мога да обещая, че той ще бъде цял мандат. За съжаление, много вероятно е на пролет нещата да започнат да се подготвят за следващите избори. Това каза в студиото на bTV проф. Огнян Герджиков.

"У нас партийният егоизъм е водещ, той надделява над истинските национални интереси и това дърпане всяка партия към себе си ще доведе до разклащане на коалицията. Избирателите искат стабилно управление, но тези партии трудно могат да работят заедно трайно. Тук има разминаване между избирателите и избраните", добави Герджиков. 

Българският народ, като че ли в сравнение с предишните си три избора се е понаиграл, заяви бившият депутат Петър Курумбашев.

"След като три пъти му зададоха един и същ въпрос той три пъти даде различни отговори, което може би е някаква ментална характеристика. Няколко пъти хората показват, че искат коалиционно управление и няколко пъти българските политици им казват, че няма да стане. Вотът за „Възраждане“ е протестен вот срещу политическата система и тя би трябвало да го чува този тътен, той ще се засилва", каза още той. 

Снимка: Евгений Милов

„Ако първата политическа сила не се справи с това да направи правителство, за втората ще бъде невъзможно, камо ли за трета. Вниманието ще бъде насочено към победителя в изборите. Въпросът сега е могат ли да излязат от политическата изолация“, отбеляза Петър Курумбашев.

Бойко Борисов има изумителен политически нюх и той ще каже – Ето, всички трябва да работим за България, ще изберем неутрален премиер и трябва да работим всички за България. Това ще бъде неговата теза и това ще е едно добро начало“, коментира проф. Огнян Герджиков.