ГЕРБ-СДС внесе в ЦИК документите си за регистрация на коалицията в двата предстоящи избора - за президент и за Народно събрание. Десислава Атанасова обясни, че са събрани 27 хил. подписа и за двете кампании. 

Освен тях, четири дни преди крайния срок, 6 партии и още една коалиция са подали документи за регистрация в Централната избирателна комисия. 

„За всяка системна партия е изключително важно да подхожда сериозно към всеки вид избор. Сега сме в ситуация, в която днес приключват номинациите в нашите структури, когато ги обобщим ще съобщим коя е нашата кандидат-президентска двойка и нашите листи за народни представители“, добави тя. 

Атанасова каза още, че коалицията ще съобщи имената в законово установения срок. По думите ѝ имената не са единственото важно нещо, защото трябва да се говори за изборния процес.

Снимка: Ладислав Цветков

„Трябва да говорим за проектите на един политически инженер – президента Румен Радев, защото хаосът, до който стигна цялата ни политическа система се дължи именно на разбъркването, което той направи“, посочи политикът от ГЕРБ. 

Според нея в чужбина ще бъдат разкрити драстично по-малко секции. Допълни, че от съществено значение е дали ще се броят разписките от машинния вот. Атанасова заяви, че целта им е да бъдат първа политическа сила.

Относно новия проект на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев и заявената готовност за диалогичност от тяхна страна към ГЕРБ, при определени условия, Атанасова каза: 

„Радвам се, че някои от новите политически субекти са установили, че има смисъл да се води диалог с всеки, разбира се, важни са резултатите от изборите. Естествено, че ще се води диалог по важните приоритети за държавата ни – застрашаващите кризи и проблеми. Всички сме излъчени от хората, всички имаме свои програми, когато те се спазват – ние ще водим разговори с всяка представена в 47-ото Народно събрание сила“.

От Президентството засега няма да коментират упреците на ГЕРБ. Следобед документи в ЦИК ще подаде и партия "Воля".