ГЕРБ призова Румен Райков, срещу когото се води досъдебно производство за бракониерство, да напусне Общинския съвет на Троян.

Това става ясно от съобщение на партията до медиите.

Пред bTV доброволци от Централната рибно-опазваща организация (ЦРОО) разказаха, че са хванали Райков да бракониерства в яз. „Сопот“, при това не за пръв път. Мъжът бил хванат, докато вади мрежите от водата рано сутринта. Обяснил, че очаква гости и искал да ги почерпи. При задържането му са били конфискувани 100 метра мрежа и почти 9 кг незаконно уловена риба.

До инцидента Райков е общински съветник в Троян и служител на областната администрация в Ловеч. След него е освободен от поста си в областната управа в Ловеч, но остава общински съветник.

Съставен му е акт за административно нарушение, води се и досъдебно производство.

В писмо до редакцията тази сутрин той посочи, че „предвид факта, че към момента не е приключило досъдебното производство по случая, нямам право да давам каквито и да е било изявления“ и добави, че България е правова държава и всеки е невинен до доказване на противното.

„Уточняваме, че съветникът, който беше обвинен, че е бракониерствал в язовир „Сопот“, не е член на ПП ГЕРБ, а е избран за общински съветник с листата на партията като гражданска квота“, пише в съобщението на партията, изпратено до медиите.

В случай, че Райков откаже сам да напусне Общинския съвет, ГЕРБ ще го изключи от групата си в съвета.