ГЕРБ покани на среща БСП. Поканата е в писмена вид, а предложената дата е 11 април – вторник.

Срещата ще е във връзка с приоритетите и темите за българското председателство на ЕС, уточни на пресконференция на ГЕРБ бившият министър Лиляна Павлова.

Поканата била отправена към всички парламентарно представени партии, тъй като темата е надпартийна, поясни Павлова.

В писмотo до лидера на социалистите Корнелия Нинова лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрежда серия от въпроси, засягащи предизвикателствата, пред които е изправена страната ни, които според него заслужават сериозен дебат и обща национална позиция, научи bTV.

Това са напрежението в Югоизточна Европа и Близкия Изток, мигрантският натиск, брекзит, Европа на скорости и предстоящото за България председателство на ЕС.

Такова писмо Борисов е изпратил и до лидера на ДПС Мустафа Карадайъ. С движението срещата е насрочена за 12 април.

На пресконференцията Лиляна Павлова заяви също, че служебният кабинет усилено работи в последните дни да заложи капани на новото правителство.

Тя допълни, че единственото, което очаква ГЕРБ от служебното правителство, е да довършат "своя компрометиран мандат", за да може да има една стабилна политическа и икономически държава.

За пореден път от ГЕРБ призоваха държавния глава да "озапти" служебния кабинет и да бъдат спрени кадровите смени и обществените поръчки. Няма да се изживяваме като ревизори, за разлика от Огнян Герджиков, но трябва да видим къде са заложени капани, изтъкна  Павлова.

Засега ГЕРБ преговаря за коалиция и общо управление само с третата политическа сила след вота – Обединените патриоти. Очаква се те да излъчат кабинет скоро след първото заседание на новото 44-то Народно събрание, което президентът Румен Радев насрочи за 19 април.