ГЕРБ обявиха четирите си предложения за членове на Висшия съдебен съвет (ВСС) от парламентарната квота, съобщи репортер на bTV.

Това са Боян Магдалинчев – зам.-председател на ВАС, Вероника Имова – съдия във Върховния касационен съд (ВКС), административният ръководител на Окръжната прокуратура в Бургас Калина Кючукова, която води разследването на атентата на летището в Сарафово, и ръководителят на Районната прокуратура в Асеновград Гергана Мутафова.

Първите две кандидатури за членове на ВСС бяха предложени още вчера – Георги Марков от ГЕРБ номинира адвокат Мирослав Джеров за член на съдийската колегия, а Веселин Марешки издигна кандидатурата на обвинителя Владислав Томов за прокурорската колегия.

Това е последната седмица за обявяването на кандидатите за членове на ВСС от парламентарната квота. Тя е 11-членна, а гласуването ѝ в Народното събрание вероятно ще е през септември.

Междувременно от парламентарната трибуна от ГЕРБ отново поискаха оставката на президентския съветник Пламен Узунов заради изтеклите в медиите снимки в хитлеристка униформа.

Вижте повече във видеото: