ГЕРБ и „Обединени земеделци“ подписаха споразумение за подкрепа на кандидатите от листата на управляващите за членове на Европейския парламент.

Върху документа подписите си положиха двамата лидери Бойко Борисов и Петя Ставрева, който влиза в сила от днес. Партиите ще продължат политическото си партньорство и за предстоящите през тази година местни избори, за което ще има възможност за подписването на допълнителни споразумения по места.

„Работата ни с „Обединени земеделци“ винаги е била на показ, с взаимно уважение, зачитане. Мисля, че това е една добра репетиция за местните избори, да работим съвместно и заедно“, заяви Бойко Борисов след подписването на споразумението.

„Винаги сме работили за консолидацията на партиите от демократичното пространство“, заяви от своя страна Петя Ставрева.

Според нея е от изключителна важност Европейската народна партия (ЕНП) да победи в България на предстоящите избори.

„Смятаме, че кандидатите на ГЕРБ ще бъдат силен глас на България в Европейския парламент. Това е крачка към бъдеща победа на предстоящите избори“, подчерта още Ставрева. 

На предстоящите евроизбори, насрочени за 26 май, ГЕРБ постигна съгласие за общо явяване със СДС, които получиха две места в листата, едно от които се счита за избираемо.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!