Кандидат-депутатите за на ГЕРБ, БСП и Обединените патриоти в МИР Бургас, които участваха в дебата на „Тази сутрин”, бяха единни, че градът се развива добре.

Представителката на ГЕРБ Ивелина Василева, бивш министър на екологията, даде заявка, че партията ще работи за размразяване на програмата за санирането, откриване на медицински факултет в Бургас, изграждане на пътя Бургас – Слънчев бряг и за зала „Армеец-Бургас”.

По думите й ГЕРБ е направила много за връщането на самочувствието на бургазлии.

Валери Симеонов, представител на коалицията Обединени патриоти, говори повече за националните приоритети на партията, които са работеща икономика, по-високи доходи и най-вече по-високи пенсии, и борба с битовата престъпност.

Снимка: Ладислав Цветков

Той също е съгласен с това, че Бургас се развива добре, но признава, че има проблем със Странджа.

Петър Кънев от БСП акцентира върху концентрацията на средства в малко на брой фирми, които печелят всички обществени поръчки. По негова информация населението на Бургаска област е намаляло с 13 хил. души за десет години.

Снимка: Ладислав Цветков

И тримата кандидат-депутати отказаха да се конфронтират с опонентите си и да им зададат неудобно въпроси.

Вижте дебата във видеото:

Дебатът беше много ценен – беше спокоен, толерантен и без агресия, коментира след дискусията проф. Антоанета Христова.

По думите й представителите на Обединените патриоти напоследък са много обрани. Тя отдава това на факта, че се очаква от тях да бъдат балансьор в следващия парламент и отварят врата към всички.

Проф. Христов наблюдава още, че Валери Симеонов е съгласен с всички, но най-вече с представителите на БСП.