„Не познавам по-голямата част от хората в групата, с други от тях сме в конфликт на интереси и в противоречиви отношения. Бил съм личен помощник на Божков при бизнес пътувания  в чужбина“. Това заяви бившият собственик на футболния „Левски“ Георги Попов по време на съдебното заседание, на което се разглежда мярката му за неотклонение.

Попов е обвинен задочно за участие в организирана престъпна група, ръководена от Божков.

Зам.-ръководителят на Специализираната прокуратура Ангел Кънев отбеляза пред съдиите, че бившият собственик на „Левски“ „действително не познава една част от участниците, действително  няма толкова голям принос като на Божков и моля  ако се уважи парична гаранция, да бъде в размер, която да гарантира неукриването на Георги Попов“.

Попов заяви също така, че „никога не съм се укривал и на прокуратурата й е известно моето желание да се върна“.

„Завърнал съм се по свое желание, за да се грижа за близките си и за да изчистя името си. Исках да се завърна още от март миналата година, но COVID обстановката не позволи. Делата ни с г-н Божков бяха разделени. Моля да ми бъде наложена парична гаранция", каза по-рано по време на заседанието Георги Попов.

„Не сме получили всички документи от ОАЕ и действително не може да се гарантира дали той се връща в България по собствено желание“, каза прокурор Кънев.