Премиерът Бойко Борисов да се оттегли и да си почива. Това предложение отправи към министър-председателя Георги Марков, депутат от ГЕРБ (от гражданската квота на партията).

Според бившия конституционен съдия Борисов трябва да се оттегли и да си почива, защото е неоценен, а различни партии му извиват ръцете.

„Ако ще е тая агония, която е сега, по-добре да си починеш в Банкя и да оставиш другите юнаци да правят кворум. Как да не е агония, като всеки ден няма кворум в НС. Всеки ден Цветанов (председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов) е полудял и тича от стая в стая”, каза Марков.

Останалите депутати от ГЕРБ не са съгласни с тази идея.

„Това в приятелски съвет. Иначе няма такова решение и няма политическа причина. Не мисля, че има агония, работата върви, само е малко по-тихо”, коментира Тома Биков, също от гражданската квота на партията.

И коалиционните партньори са скептични към това изказване на Марков.

За нас от ВМРО е важно държавата да е стабилна и да няма хаос, управляващото мнозинство се справя и върви напред, няма причина да събаряме държавата, каза Юлиан Ангелов от Обединените патриоти.

Опозицията в лицето на ДПС е склонна да се върви към предсрочен вот.

От БСП коментираха пред сградата на парламента, защото все още не влизат в пленарната зала, че това е лично решение на премиера.