Не ме е срам да прося подписи от хората. Тежко е направено да бъдеш независим народен представител. За всеки са нужни 1000 подписа, при положение, че за партия трябват 2500 подписа от цялата страна. Това каза в предаването „Лице в лице” независимият кандидат за народен представител Георги Кадиев.

„Вчера бях на пазара в „Младост”, днес бях в подлеза на Софийския университет, утре ще отида на стадион „Васил Левски” на спирката на метрото. Говоря си с хората, моля ги за подписи. Даже дъщеря ми казва: „Не те ли е срам да просиш подписи”. Не, не ме е срам. Ако един политик не смее да застане срещу гласоподавателя и да му поиска помощ… Казвам на хората: „Имате ли желание да ме подкрепите да бъда кандидат за народен представител? Гласувайте както искате, но ми дайте шанс да се явя на тези избори.

Къде ще видите водач на листа застанал някъде и събиращ подписи, аз съм принуден да го правя”.

По думите му при мажоритарни избори всеки кандидат за народен представител ще бъде принуден да си говори с избирателите, в събота и неделя да се среща с тях и да се съобразява с тях, защото иска да бъде избран още веднъж.

Когато си в листа, все се надяваш другите да свършат работата вместо теб. Бил съм в листа, знам какво е. На последните избори бях девети в листата, тогава влязох с преференции, което е тип мажоритарен вот, но не е истинското.

Истинското е това – да застанеш очи в очи и това е само първата крачка. Следващата е правото на отзоваване на мажоритарния кандидат, което пък е следваща промяна в Изборния кодекс”.

Промяната на системата при тази тотална омраза на хората към политиците е задължителна, допълни Кадиев.

Това, което правим в момента е това, което бихме направили, ако беше минала промяната в Изборния кодекс – явяваме се като мажоритарни кандидати, нямаме листи, не се борим за 1% субсидия, защото независимите кандидати не получават субсидия, каза още Георги Кадиев.

"Смисълът не е аз да вляза, а да влязат няколко човека, които ги обединява едно общо нещо – промяната в Изборния кодекс, след това вече разпускане на парламента и отиване към истински мажоритарни избори".

Мрежата, която създадохме, от независими хора, обещава само промяна на Изборния кодекс и въвеждане на мажоритарен вот.

В тази връзка Кадиев коментира някои от предизборните обещания на другите партии:

„БСП казва, че ще станем 9 млн. жители. Извинявайте, ама и безплатна да направят виаграта, пак няма да станем 9 милиона. Аз имам три деца, нека те да направят по три деца първо, тогава да обясняват как ще станем 9 млн.

Заплатата при ГЕРБ щяла да стане 1515 лв.. - при ръст на икономиката 3% как правиш увеличение с на заплатата с 12%.

Според новата формация на Радан Кънев 50% от данъците на гражданите ще остават в общините, където работят.

„В момента от 265 общини само 18 биха могли да се издържат от своите данъци. Това са или големи общини като София, Пловдив, Варна, или общини, които са малки, но в тях има голямо предприятие, както е „Козлодуй” примерно.

Ако Козлодуй си вземе неговите пари, София и Пловдив техните, тогава какво остава с другите 240 общини – те ще фалират. Някой мисли ли ги тези неща като ги говори”, допълни Кадиев. ;

Според него следващият парламент не би трябвало да продължава повече от 6-7 месеца.

„Да въведем промяната в Изборния кодекс, да отидем на мажоритарни избори и там вече – който победи”.

Георги Кадиев коментира и Споразумението СЕТА. Според него то е вредно за България и ползите от него са по-малко, отколкото вредите.