Един кмет няма много време да се занимава с голямата политика, но като човек, който е най-близо до хората има претенциите най-добре да усеща пулса на настроенията на хората и това ни прави гневни.

Т. нар. автентично дясно, друг е въпросът доколко е автентично и доколко е дясно, има постоянни претенции към всички и към всеки, но не и към себе си. Това каза в пхредаването „Лице в лице” кметът на плевен Геог Спартански.

„Ние сме най-умните, най-красивите, най-талантливите, сами сме се провъзгласили за такива, но не отчитаме настроенията и очакванията на хората – това е настъпване на мотиката вече не знам колко години”.

Хората не очакват това от политици, които претендират да са политици и второ – да са десни политици, да са авангардни, да претендират, че усещат пулса на обществените очаквания, допълни той.

Дясното трябва да престане да бъде излегнато под дзен будисткия кедър да се взира в пъпа си и да се самоанализира. Трябва да забравят кавгите, да престанат да си разменят епитети кои е по-умен, по –красив и по-глупав и да преценят, че не това очакват хората от тях, а да направят смислена политика, каза още кметът на Плевен.

По думите му хората очакват национална кауза, която да обедини тези, които претендират да имат дясно мислене.

Хората не са стока, те са субект на управление, не са обект, допълни Георг Спартански.

Според него липсва базова почтеност у нашите лидери.

Ако говорим за дясно, десните лидери трябва да забравят всякакви лични амбиции и претенции. Политика трябва да се прави с ум но и със сърце, каза още кметът на Плевен.

Ние се борим срещу корупцията 28 години, както навремето се борихме за мир, коментира още Спартански.

Всички депутати са поканени на честванията на 140 години от Освобождението на Плевен.

"За всеки ще намеря време, всички са добре дошли, и Изпълнителна власт, и Законодателна власт и дипломатически корпус. Плевенчани сме гостоприемни, имаме с какво да се похвалим, имаме и с какво да се гордеем. Плевенчани са достойни хора, показали са, че уважават всички еднакво. Когато сме обединени в една над общинска, в случая национална кауза, постигаме и резултати и доказателство е днешния ден на Плевен".