„Полагаме големи усилия, за да поддържаме техниката в изправно състояние, за да можем да изпълняваме задачите си съгласно конституцията“, посочи ген. Петьо Мирчев, заместник-командир на Военновъздушните сили.

„Има вече светлина в тунела – изпълнява се договорът за доставката на нови бойни самолети“, отбеляза още той.

„На първо време трябва да се осигурят необходимите финансови средства, да бъдат сключени договори за поддръжката на техниката и след това вече идва самото поддържане от инженерно – техническия състав. Той трябва да бъде подсигурен с необходимите консумативи, резервни части и оборудване“, обясни заместник командирът на ВВС.

В българската армия и във военновъздушните сили работят и служат високо мотивирани хора, техният живот е посветен на авиацията, категоричен беше ген. Петьо Мирчев.

Той посочи, че има сключено рамково споразумение и пет договора за поддръжката на МиГ – 29. „Само първият договор е изпълнен към момента на 100%, вторият и третият са изпълнени на почти 90%, петият още не е стартирал. Представители на Руската федерация в момента работят в авиобазата в „Граф Игнатиево“, към момента се справяме, макар и с трудности“, заяви ген. Петьо Мирчев.