„Надявам се до края на следващата седмица да тръгне проектът на Сухопътни войски и да изпратим поканите до фирмите и да започне процедурата.За корабите трябва да приключи до края на тази седмица", заяви ген.Андрей Боцев по време на учението Strike Back 2019.  

Тактическото учение се провежда под българско командване на полигона „Ново село".  В него участваха над 800 военнослужещи от въоръжените сили на България, Албания, Гърция, Северна Македония и САЩ.

Снимка: btvnovinite.bg
Днешният ден премина в демонстрация на военните умения на формированията, които участват в тактическите учения. Най-атрактивна бе последната част - занятия по огнева подготовка на бойна техника. 

Танкове Т-72, които основно са на въоръжение в българската  армия, гръцките Леопард и американските Брадли показаха военна мощ. Настъплението на бронираната техника е кулминацията на днешното учение.

Многонационална рота "Алфа" от български, северномакедонски и албански военни пък показаха операция за прочистване на населено място.

Премиерът и военният министър дадоха висока оценка на учението. Обиколката на гостите приключи с политическа закачка и покана към коалиционния партньор Волен Сидеров

„Ще го взема войник да дойде на учението и тогава ще го коментирам", пошегува се министърът  на отбраната Красимир Каракачанов. 

На финала формированията показаха наличната бойна техника.

Тактическото учение на полигон „Ново село" ще продължи до 21 юни.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!